droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Schrijfweek

Schrijven bij La Miana in Spanje


Cursus Verhalen Schrijven
Zaterdag 10 t/m zaterdag 17 augustus 2019

Cursus (max. 10 deelnemers)
Op deze historische plek in de Spaanse Pyreneeen, geef ik een intensieve 7-daagse cursus Verhalen Schrijven.
Door middel van gerichte oefeningen behandel ik de facetten van een goed verhaal. Plot, personages, stijl, spanning en tijd komen uitvoerig aan bod. We zullen niet alleen schrijven, maar ook korte verhalen lezen van gevestigde schrijvers. In de groep bespreken we wat ze doen, en hoe ze dat doen.
Aan het begin van de week werken we aan de hand van oefeningen. Aan het eind van de week schrijft iedereen een eigen kort verhaal.
Of je verhaal nu een autobiografische herkomst heeft, of volledig uit je duim gezogen wordt, het gaat erom dat het zijn lezers bereikt. Wat leest je lezer precies? Is dat wat jij als schrijver hebt willen zeggen?


Schrijven in de schaduw van de kerk

Verblijf
Tijdens de cursusweek verblijven we in een prachtige oude pastorie met kapel in de Spaanse Pyreneeen. Het is een bijzondere plek, een aantal jaar geleden zijn er ruines van een zestiende eeuws kasteel op het terrein blootgelegd en alles ademt er geschiedenis én leven uit. Ik kom er nu al een aantal jaren en de plek heeft mij dierbare verhalen en gedichten opgeleverd. Er is tegenwoordige ook een zwembad om heerlijk in af te koelen. Meer over de locatie en hoe je er komt, vind je op de site van La MianaLa Miana met rechts de Middeleeuwse Kapel

Deelname
€ 675,- incl. cursus en volpension verblijf met 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer.
Het is in overleg meestal mogelijk om eerder te komen, of later te gaan, je betaalt dan per dag extra. Ook is het mogelijk om een eenpersoonskamer te krijgen, als die nog beschikbaar zijn. Daarvoor betaal je een toeslag per dag. Voor vragen over het huis kun je bij Eveline terecht, La Miana

Materiaal
Er is vrij toegang tot internet via WIFI. In noodgevallen is er een printer aanwezig. De teksten verspreiden we onderling via email.

Hoe ziet de week buiten de cursus eruit?
Tijdens de zomerweken zijn er meerdere cursussen tegelijk, op de site van La Miana kun je zien welke dat zijn. Alle cursussen worden op dezelfde tijden gegeven. Eten en drinken doen we met z'n allen. Op vrijdagavond is er een afsluitingsavond waarop we aan elkaar laten zien en horen wat we hebben gemaakt. Daar lezen de schrijvers hun werk voor.Ervaring
Ervaren en onervaren schrijvers zijn van harte welkom. In de eerste dagen werken we in een groep, maar iedereen schrijft zijn eigen tekst. Uiteindelijk begeleid ik iedereen op zijn eigen niveau.

Docent

Bianca Boer

Heb je vragen of wil je je opgeven: mail naar info@biancaboer.nl