droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Schrijfweek in Italië

Een nieuw avontuur!NIEUW NIEUW NIEUW

Nieuwe data: 1 juni t/m 8 juni 2022

Het is goed je in deze tijden op iets te verheugen! Daarom organiseer ik samen met Dora van Camping Suasa deze schrijfweek. Want nu gaan we ervanuit dat het doorgaat. En mocht de wereld nog steeds in een spagaat liggen, dan bedenken we iets anders.


Schrijven bij Camping Suasa
De eigenaresse van Camping Suasa, Dora, ken ik al heel lang. In 2019 is ze met haar man en kinderen naar Italië geemigreerd, en dit voorjaar organiseren we samen een schrijfweek op haar camping. Zo leuk.Inhoud van de cursus

Een week lang gesprekken hebben over het schrijven, over de taal en allerlei schrijftechnieken terwijl je niet na hoeft te denken over eten drinken of een bed om in te slapen.

Ik, Bianca
Ik leef voor verhalen, ik knap altijd op van een mooi gedicht en in een goede roman verdwijn ik. Bij intrigerende tekst, in welk genre dan ook, begin ik te pluizen en te pielen om erachter te komen wat de schrijver precies aan het doen is en wat ik daarvan kan leren. Ik schreef zelf een verhalenbundel, een dichtbundel en een roman en werk nu aan iets nieuws. De verschillende stadia van het schrijven ken ik goed. Als schrijfdocent heb ik de afgelopen vijftien jaar al heel wat werk van anderen gelezen en dat verveelt nooit. Om aan mensen te leren wat ze allemaal met tekst kunnen maken is ontzettend leuk. Schrijfweken zijn voor mij altijd bijzonder. Ik ben blij dat ik dit jaar voor het eerst een schrijfweek bij Expeditie Suasa in Italië ga geven!7-daagse cursus Creatief Schrijven

Tijdens de cursusweek geef ik in de eerste dagen veel verschillende oefeningen om je het plezier van diverse genres te laten ontdekken. Zo schrijf je o.a. een column, een kort verhaal, en gedichten. Er komt van alles bod. Je ontdek de diversiteit van je eigen pen, maar vooral leer je op detailniveau wat werkt en wat niet werkt in tekst.
Uiteraard leer je ook van je mede-cursisten en hun werk.
Een week is zo lang dat na die eerste kennismaking tijd genoeg over is om dieper op de teksten in te gaan. In de laatste paar dagen zal de focus dan ook liggen op het maken van goed stuk tekst in welk genre dan ook.

Voor wie?
Beginnende schrijvers, aanstormende schrijvers, traag startende schrijvers, uitstellende schrijvers, schrijvers die al meerdere cursussen deden, schrijvers… zijn van harte welkom. In de eerste dagen bespreken we veel in de groep, maar iedereen schrijft zijn eigen tekst. Uiteindelijk begeleid ik iedereen op zijn eigen niveau.
Waar?
Deze week is op Camping Suasa in een vallei van rust tussen de heuvels van het Italiaanse platteland in Le Marche. Back to basic, terug naar de natuur. Weg van je dagelijkse routine en alle ruimte om op een gezamenlijk avontuur te gaan.
Tijdens de Schrijfweek kan je kan kiezen tussen drie verschillende vooropgezette tenten. Allemaal voorzien van comfortabele opgemaakte bedden en een plek om je terug te trekken.
Meer informatie over de accommodaties en camping vind je hier.

Wat kost het?
De kosten voor schrijfweek Creatief Schrijven zijn €699,00 per persoon. Je kunt je inschrijven via mij of via de camping. Dat is inclusief alle 7 overnachtingen, maaltijden en alle activiteiten. De Safaritent Topnotch en Classic worden gebruikt voor 2 personen, ieder met een eigen slaapverblijf. Wil je als groepje van 3 vrienden in een Safaritent verblijven? Dat is geen probleem, neem contact met camping Suasa op. De Bell tent is geschikt voor 1 persoon en dus helemaal privé.

Er wordt iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en Italiaans diner. De maaltijden zijn op verzoek vegetarisch en grotendeels met lokale producten bereid. Er is ook gratis water, koffie & thee. Op de camping kan verder gebruik gemaakt worden van het ruime buitenzwembad, de douches en afwasplekken, de vuurplaats, natuurspeeltuin en overige voorzieningen. Wifi is beschikbaar voor wie dat wil. Het is mogelijk om gebruik te maken van een wasmachine tegen een kleine vergoeding.
Heb je vragen over de cursus, mail mij (info@vulhiermijnwebsitein). Heb je vragen over de camping of het verblijf mail Dora van Camping Suasa.