droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Troost en de geur van koffie

Verhalenbundel, 2007, uitgeverij L.J. Veen

Bestel Troost en de geur van koffie
Online op verschillende plaatsen te koop (binnenkort als e-Book)
www.ljveen.nl

Genomineerd voor
Beste Rotterdamse boek 2007
Selexyz Debuutprijs 2008

Juryrapport selexyz Debuutprijs 2008
Met haar bundel Troost en de geur van koffie maakt Bianca Boer een riante entree in de Nederlandse literatuur. De verhalen vormen een afwisselend geheel en zitten tjokvol onverwachte wendingen. Haar personages weet Boer ragfijn uit te tekenen. Er sluimert iets van onheil in de verhalen, een sensatie die nog wordt versterkt door de beeldende beschrijvingen en wisselende vertelperspectieven. Dat resulteert in een sfeervol en intrigerend boek waarin voortdurend raadsels worden opgeworpen. De auteur valt op door haar gedetailleerde, subtiele manier van vertellen. De sfeer van onbestemde tristesse en vervreemding wordt op een doordachte manier volgehouden. Op het juiste moment zijn de verhalen dromerig, maar soms ook geestig en bovenal origineel. Deze schrijfster is bekommerd om de weergave van échte mensen, verloren in hun omgeving, vaak ronddobberend in een gesloten gemeenschap die hen meer dan eens buitensluit.

Vier eerste bladzijdes
Nieuwsgierig geworden? Van een aantal verhalen vind je hier de eerste bladzijde. Een verhaal is zelfs als luister-verhaal te beluisteren.
Verhalen

Gerelateerde nieuwsberichten
Voor al het nieuws dat te maken heeft met mijn debuut.
Debuutnieuws

Krant, radio en tv
Alles wat over mijn boek verschijnt vind je hier.
In de pers


Bestel Troost en de geur van koffie
Online op verschillende plaatsen te koop
www.nl.bol.com

Bestel ook gelijk Vliegen en andere vogels
www.ljveen.nl