droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Festival Proef de plantage
19 Jun 2023
In het oudste park van Schiedam is dit weekend, 25-26 juni het festival: Proef de plantage. Op zaterdag 25 juni treed ik ook op, op het kleinkunstpodium van 14:45-15:15. Een kort verhaal en poezie voorlezen onder de bomen. Ik kijk er naar uit. 
Podcastgast
03 May 2023
Over schrijven praten vind ik heerlijk. En in een podcast uitgenodigd worden ook. Ik was te gast in aflevering zevenenveertig van de Rotterdamse School en aanverwante zaken. Een fijn gesprek over poezie, lesgeven en eierballen. Luister hier de aflevering terug. 
Kom naar Donner
15 Apr 2023
Op 23 april organiseer ik in boekhandel Donner: Een middag over literatuur en mantelzorg. Daarvoor nodig ik schrijfsters Annemarie Haverkamp en Marlies Kieft uit om te komen praten over mantelzorg in hun werk en hun leven. Een muzikale bijdrage aan de middag leveren Marieke Snijders, Petra Appelman en Monique De Adelhart Toorop. Zij zingen twee van Bianca’s gedichten, die door Monique driestemmig op muziek zijn gezet. Annemarie, Marlies en Bianca lezen tevens voor uit hun werk. 
Een middag over literatuur en mantelzorg
13 Apr 2023
Zondag 23 april organiseer ik van 15-17 uur een middag in Donner. 
Toen de dementie van mijn moeder begon, deed ik wat ik al heel mijn leven doe: lezen en schrijven. Ik googlede niet de prognose maar zocht soortgelijke verhalen van anderen. Verhalen over het hebben van een ziek kind of een partner die stervende is. Daarnaast schreef ik poezie. Ik zocht naar woorden.   
Voor deze middag heb ik twee andere schrijvers uitgenodigd die op hun eigen manier in hun werk schrijven over mantelzorg: Annelies Haverkamp en Marlies Kieft.
Met hen ga ik in gesprek over hun werk maar ook over de vraag wat daarover schrijven doet in hun leven.
Nominatie J.C. Bloem Poëzieprijs
23 Mar 2023
Vaste grond is genomineerd voor de J.C. Bloem Poëzieprijs! Vandaag kwam het nieuws naar buiten. 
De andere genomineerden zijn: Anne Broeksma met haar bundel Vesper, Iduna Paalman met Bewijs van bewaring en Arno van Vlierberghe met Ex daemon.
‘De naar Bloem genoemde prijs gaat (elke twee jaar) naar een veelbelovende Nederlandstalige dichter, en naar zijn of haar tweede dichtbundel. Het is vooral de continuïteit van het dichterlijk talent die hiermee wordt aangemoedigd.’ 
7 mei 2023 wordt bekend gemaakt wie heeft gewonnen.
Radio 4, Muziekfabriek
01 Feb 2023
Op Radio 4 werd in de Muziekfabriek het gedicht 'Stilte is een gaatje in geluid' uit Vaste grond, voorgelezen in het kader van de poezieweek. 
Het woordenrijk, Den Haag FM
29 Jan 2023
In het Woordenrijk, op Den Haag FM, werd het titelgedicht 'Vaste grond' voorgelezen, uit Vaste grond. Ook besprak Edith de Gilde kort mijn bundel. 
Eenzame uitvaart
06 Jan 2023
Vanochtend in alle vroegte was de eerste eenzame uitvaart van 2023. Ik had gehoopt dat het nog even op zich zou laten wachten, deze eerste. Rust zacht, meneer van den Berg. Alle verslagen van eerdere uitvaarten vind je op de website van de eenzame uitvaart, Rotterdam.