omslag Vliegen en andere vogels Poeziedebuut Bianca Boer Vliegen en andere vogels
omslag Troost en de geur van koffie Troost en de geur genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008
 
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Welkom

Welkom op mijn site. Onder 'Over Bianca' vind je alles wat ik tot nu toe gepubliceerd heb. Voor mijn inspiratiebronnen en 'de muze' moet je zijn onder 'Bianca leest'. Bij 'Bianca geeft les' staat alles over cursussen en workshops die ik geef.

DUI Drei Geschichten
übersetzt von
Gregor Seferens
ENG Part of my short story Lasix
translated by Derek van Dassen

 

Stolz!
27 Nov 2017
Morgen wordt ons brievenboek gepresenteerd in de Stadtbibliothek in Dortmund! We lezen voor. 
Het is te bestellen bij Aesthesis Verlag voor maar €8,50.
Vrouwenmantel
25 Nov 2017
Voor de Knitterary Night van gisteren, 24 november, schreef ik het verhaal 'Vrouwenmantel'. Over wol verven. Hoe toepasselijk. Voor de volgende Knitterary Night schrijf ik weer een nieuw verhaal. Op 26 januari 2018 ben je weer van harte welkom bij Ja, Wol
In gesprek met Marcel Möring
01 Nov 2017
Tijdens de Literaire Salon op 12 november is er een speciale preview van het Rotterdamse festival Woordnacht. Marcel Möring leest mijn nog niet voltooide manuscript en met Hans Siberani als gespreksleider zullen wij over dat manuscript praten.
12 november, 13:30-16:30, €5,00 (geen pin aanwezig) Theater 't Kapelletje, Rotterdam 
3 Nieuwe Knitterary Nights
17 Oct 2017
Er zijn geen evenementen waarvan ik bij voorbaat al energie krijg, behalve van de Knitterary Night. Het recept is onveranderd, ik lees voor terwijl u breit in de heerlijke wolwinkel Ja, Wol aan het Zwaanshals in Rotterdam. O ja, voor elke editie schrijf ik een vers verhaal. 
vr 24 november 2017, vr 26 januari 2018, vr 23 maart 2018, 20:00-22:00, ticket €25,00 in de webshop van Ja, Wol. Info www.knitterarynight.nl
Heimwee viel op de mat
16 Oct 2017
Een bundel gedichten publiceren is één ding, maar met een gedicht opgenomen worden in een Rainbow Essentials is dan weer een volgend level. 25 oktober is de presentatie. 
Middagvullendprogramma
05 Jul 2017
'Rapunzel' van Hanneke van Broekhoven

Onder de handen van Rapunzel las ik in Beuningen korte verhalen en gedichten. Ik probeerde nieuw werk uit op het publiek, we lachten, ik hield mijn adem in en de middag was vol moois. 
Klein Geluk in Schiedam
24 May 2017
De volkstuin bij Vijfsluizen is een minimaatschappij op zich. Hier komen bewoners, in alle soorten en maten, van alle rangen en standen en met bijbehorende verhalen, samen. Een van die bewoners is Wilhelmina de Ruiter, die al 25 jaar in het kerkoor zingt, en een verhaal heeft in mijn boek 'Troost en de geur van koffie'.
Zaterdag 17 en zondag 18 juni speelt Klein Geluk in Schiedam. Hier vind je alle info.
Gebeurtenissen...
19 May 2017
... van de afgelopen maand:
1 - een bevriende theatermaker vroeg of hij het verhaal 'In excelsis Deo' uit 'Troost en de geur van koffie' mocht gebruiken om er een theatertekst van te maken.
2 - een kunstenares die prachtig werk maakt van stof en draad vroeg me of ze een gedicht van me mocht borduren in een nieuw werk.
3 - een literair tijdschrift uit Belgie vroeg toestemming voor het herplaatsen van het gedicht 'in de beek drijft de baby'.
4 - Rainbow Pockets vroeg toestemming voor opname van het gedicht 'Middelbare schoolreunie' in een nieuwe bloemlezing.
5 - de Erasmus Universiteit  vroeg of ik een gedicht wil maken bij een kunstwerk.
Ja, ja, ja, ja en ja.
Dag van de Literatuur
15 Mar 2017
De Dag van de Literatuur was: 5.000 middelbare scholieren in een gonzende Doelen. Het was: verhalen, gedichten, zelfs strips en loslopende auteurs.
De meest bijzondere verhalen van leerlingen van het verhalenproject van De Kracht van Rotterdam waren ook te horen. Een groot feest!
Kantoor
27 Dec 2016

Ik vond een kantoor. Al leek het of het mij vond, want het is precies waar ik naar zocht. Hier schrijf ik mijn boek af.
Scenes van een boek #3
05 Sep 2016


Scenes van een boek #3
'Het schrijven van die roman beslaat inmiddels een vijfde van je leven,' zei een vriendin vrijdag tegen me. Tja, dat is waar en ik werk er nog steeds, -oke, weer- met plezier aan.
Twee jaar geleden maakten Maritta Versnel en ik samen Scenes van een boek #1 waarin het hele boek op de vloer ligt. Ik word nog steeds op feestjes aangesproken op die rol zwart papier.
Een jaar later kwam Scenes van een boek #2 waarin Maritta en ik op zoek gaan naar geschikt weiland voor een filmset.
Nu is het tijd voor Scenes van een boek #3 waarin ik in volledige afzondering werk aan de tweede versie. Ik was deze zomer twee weken te gast in het Literaturmuseum Haus Nottbeck. De tweede versie is een feit!

Alle filmpjes zijn gemaakt door CandyGo
Scenes van een boek #2
11 May 2015



Een nieuw filmpje gemaakt door Maritta Versnel. Dit keer doe ik research in de regen.

Scenes van een boek #1
04 Sep 2014


Ik werk offline. De hele roman ligt uitgelegd op de vloer. Maritta Versnel filmde het proces.
Ouder nieuws, van vroeger
01 Mar 2007
Kijk hier voor al wat is beleefd.