droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Nu in de winkel...
23 Dec 2006

Passionate Magazine, met Lasix en een interview met mij. Over mijn eerste boek, schrijven leren, en over verhalen bedenken. Voor verkoopadressen, kijk op de site van Passionate.
Lasix
Zoals beloofd, voor iedereen die niet van lezen houdt, het verhaal door mijn voorgelezen als mp3. Voor die lange avonden tussen kerst en oud en nieuw, of voor ergens in januari, of zo je wilt voor in de zomervakantie.
Bianca leest Lasix voor (mp3, 10,3MB)
Lees Lasix zelf als pdf 
Passionate Magazine

BoulevART Rotterdam
21 Nov 2006

De hele maand december organiseert galerie 
De KunstSuper een kunstevenement in een aantal volledig gerenoveerde panden in Rotterdam die nog net niet bewoond worden.
Vuurverhalen
Op vrijdag 8 december worden er op de dakterassen van deze huizen vuurkorven geplaatst, rond elke vuurkorf leest een schrijver een verhaal voor. 
Een van die schrijvers ben ik.
Het hele kunstevenement is gratis, je hoeft je alleen maar aan te melden op de site van BoulevART.

"
Vuurverhalen plaatst het oeroude fenomeen van verhalen vertellen om het vuur in de wijk en creëert een sfeer die aanzet tot mooie ontmoetingen."

Galerie De KunstSuper
Grote Visserijstraat 7-B
3026 CA Rotterdam

Passionate interviewde Boer
10 Nov 2006
Gisteren ben ik geinterviewd voor Passionate Magazine. In het nummer januari/februari 2007 plaatsen ze 'Lasix' en een interview met de schrijver, mij. Het gesprek duurde drie cappuccino en was erg aangenaam. Het is altijd prettig om over schrijven te praten en dat wordt nog leuker als mensen je verhalen goed hebben gelezen. Ik ben benieuwd naar het schriftelijke resultaat van mijn eerste interview. (Het interview met Schrijven Magazine was per mail, dit interview in een cafe met een tegenover mij zittende interviewster.)

Nog even geduld voor de audio-versie van Lasix, die komt online als ik het tijdschrift heb.
(eind december, begin januari)
Interview
02 Nov 2006

In het volgende nummer van Club Schrijven Magazine komt een artikel over schrijverswebsites. Ik heb ook een paar vragen beantwoord. Alvast een een voorproefje van een van de vragen.

Je bent een nog ongepubliceerd auteur, en toch heb je al een tijdje een website ingericht. Met welke reden?
Ik weet dat de algemene gedachte is dat je pas schrijver bent, als je minstens een boek hebt geschreven. Ik heb nooit zulke romantische ideeen gehad over het schrijverschap. Het is heel hard werken en het kost heel veel tijd. Elke publicatie in een literair tijdschrift, of elk optreden waar ik poezie voorlees is gewoon een stap in de richting die ik graag uit wil. Je hebt niet ineens een boek, dat duurt een tijd, ik wilde niet wachten tot mijn eerste boek. Ik ben nu ook al schrijver, en net als ik groeit mijn website daarin mee.

Bianca leest Lasix voor
12 Oct 2006

Gisteren ben ik de studio in geweest om Lasix als audio-verhaal op te nemen. Volgende maand kun je de mp3 downloaden vanaf mijn site, daarin lees ik hoogstpersoonlijk het hele verhaal voor. 


De opname is gemaakt door Dennis Flinterman
www.youse.nl

Boeken, boeken, boeken
10 Oct 2006

Citaten uit boeken die ik de laatste tijd gelezen heb.
Bianca leest

Lasix in Passionate
03 Oct 2006

Als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen tot februari, kun je alvast een van de tien verhalen uit Troost en de geur van koffie lezen. Lasix komt in het volgende nummer van Passionate Magazine. En als je zelfs daar niet op kunt wachten kun je de eerste pagina's hier lezen.
Lasix

Site LJ Veen
20 Sep 2006

Mijn uitgever is tegenwoordig online met een nieuwe website.
Je kunt er bijvoorbeeld mijn boekomslag zien.
www.ljveen.nl

Rails #7/sep/06
08 Sep 2006

Wereld,
tot mijn stomme verbazing sta ik in de rails. Het nummer dat nu in de trein ligt, heet 'coming up 2006'. Daarin een lijst van 100 mensen die 'in de gaten gehouden moeten worden in het komend cultureel seizoen'...
Onder het kopje Literatuur op blz 81 bij nummer 60 sta ik. Alleen mijn naam, geen link naar de website, -maar die hebben jullie al gevonden- dat soort dingen, alleen mijn naam. Op blz 81.
IN DE RAILS!
Ahum.

Leesboeken
26 Jul 2006
Nieuwe boeken in een nieuw hoofdstuk op mijn site...
Bianca leest
Werk in de aanbieding
17 Jul 2006

Uitgevers doen meestal een vooraankondiging van werk dat verschijnt in het komend kwartaal. De aanbieding, heet dat.
Mijn boek staat er in! De voorkant, een tekst over het boek en een foto van mij.
Het wordt steeds officiëler, terwijl ik nog steeds hard aan het schrijven ben. Het boek is nog niet af maar het schrijven gaat goed.
Ik moet erg wennen aan de dingen rond zo'n boek, allereerst de foto op de achterflap, ik begon me sterk af te vragen waarom ik daar op moet, om er daarna achteraan te denken dat dat men, jullie, zij, weet ik veel hoe mijn lezer eruitziet, dat graag wil. En het zou ook raar zijn als iemand anders er op staat, dat weet ik dan ook wel weer.
Dan de catalogustekst, die is lekker neutraal, op het laatste stukje na. Dat is ook een nieuwe ervaring om over jezelf te lezen.

Ik quote Tom Harmsen, mijn uitgever
"Bianca Boer houdt van haar personages, dat is duidelijk in deze verhalen te lezen. Ze heeft een enorme verbeeldingskracht en schrijft in een fijnzinnige, afgewogen stijl. Een bijzonder literair talent."

Ik moet, zoals gezegd wennen aan de dingen rond het boek, maar gelukkig ben ik eerst nog lekker aan het schrijven...

Eerste pagina nieuw verhaal
10 Jul 2006

Ook al vallen de mussen van het dak, ik schrijf maar door. Er is er weer een af! Een voorpublicatie vind je hier.
Lasix

Eindexamenexpositie Den Haag
03 Jul 2006

Sabrina van Duijn is vorige week afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Haag als grafisch ontwerper. Ze deed dat met behulp van mijn werk. Ongeveer een half jaar geleden heeft ze me dat gevraagd. Ik voelde me erg vereerd en wilde graag meewerken. Bovendien was ik erg benieuwd naar de interpretatie van mijn teksten door een ontwerper.
Ze heeft onder andere drie boeken gemaakt die in een verzamelbox horen, en posters van een aantal van mijn gedichten.

Het project 'Dansen door woorden'

De verzamelbox met twee van de drie boeken

De dichtbundel 'De blauwe man' door Sabrina

Voorjaarsschoonmaak
30 Apr 2006
Alles is schoon, netjes en vers. Het stof is van het scherm, de broodkruimels zijn uit het toetsenbord geklopt en de voorjaarsschoonmaak woedt nog steeds. 
Het werd tijd voor nieuwe inhoud en nieuwe foto's. 'Over Bianca' is uitgebreid bijvoorbeeld. De 'home' en 'poëzie' hebben nieuwe foto's. En er zijn meer foto's in de maak. 
Alles knisperig en krakend.
Ik heb een uitgever!
24 Apr 2006

Vorige week heb ik het contract voor mijn eerste boek getekend. Mijn eersteling wordt een verhalenbundel. Dat is zeker. Wat ook zeker is, is dat het nog niet af is. Maar ik kan nu doorschrijven in de wetenschap dat het een boek wordt! Dit feestelijke moment hebben we beklonken met een glas wijn.

In het Perzisch zijn ze mooier
26 Mar 2006

Zaterdag 18 maart las ik werk voor in zaal de Unie, in Rotterdam. De gedichten die ik las, waren ook vertaald in het Perzisch. Dat klonk nog mooier dan in het Nederlands. Natuurlijk verstond ik er niets van.
Ik heb er geen geluidsfragment van, maar wel een digitale versie.
Perzische vertaling van mijn gedichten
Iraanse Stichting voor Cultuur en kennis

Voordracht 18 maart
27 Feb 2006

Zaterdagavond 18 maart lees ik om 19:00 voor in
Zaal de Unie aan de Mauritsweg in Rotterdam.
De Iraanse Stichting voor Cultuur en Kennis viert het Iraanse nieuwjaar met een avond vol poëzie. Werk van de Iraanse dichteres Forugh Farrokhzad wordt ook op die avond voorgedragen.

Eerste pagina nieuw verhaal
30 Jan 2006

Fans en andere geïnteresseerden,
Mijn nieuwste verhaal gaat over een oude vrouw die vriendschap sluit met Marian, een van de karakters uit de soap op tv.
Troost en de geur van koffie