droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Vurige verhalen
16 Dec 2007
Gisteravond lazen 17 schrijvers werk voor tijdens Vuurverhalen in Delfshaven. Ook het kunstwerk 'de rode lijn' werd feestelijk geopend. Het eten was heerlijk en in de KunstSuper was wederom goeie kunst te zien. Het was een koude avond en wij warmden ons bij de vuurkorven. De verhalen waren talrijk en de dichters declameerden dat het een aard had. Een onaangekondigd zanger bracht nog een lied ten gehore. Het werd later en later maar het vuur bleef aan.
Nieuwe boeken
11 Dec 2007
Op Crossing Border heb ik een aantal leuke jonge schrijvers ontmoet. Met sommige heb ik boeken geruild. Die heb ik nu bijna allemaal uit, dus er staan weer verse mooie stukjes uit andermans werk op
'Bianca leest'
Vuurverhalen 2007
10 Dec 2007
Vuurkorven en verhalenvertellers...
Zaterdagavond, 15 december lees ik, net als vorig jaar, samen met nog veel meer schrijvers voor rond vuurkorven in en bij Galerie De Kunstsuper in Delfshaven. Het adres is Grote Visserijstraat 7b
Vanaf 17:00 de eerste verhalen, en rond 21:00 nog een keer.
Ik hoop dat het koud is en wij met gluhwijn onze neuzen warmen terwijl de sfeer en het vuur de verhalen mooier maken.
Zooi!
30 Nov 2007
Vanavond op tv-West, Zooi waarin ik 30 sec voorlees uit mijn beste verhaal...
zooitv.nl
Algemeen Dagblad
30 Nov 2007
Over de prijs voor het beste Rotterdamse Boek 2007 staat vandaag iets in de krant.
Algemeen Dagblad
Nominatie beste Rotterdamse Boek 2007
28 Nov 2007

Mijn boek is genomineerd voor de NOVEL-Award. De prijs voor het beste Rotterdamse Boek 2007!
De andere genomineerden zijn
Sanneke van Hassel Witte Veder
Martine Kamphuis Ex
Elisabeth Mollema Prooi
Judith Visser Tinseltown

Zooi op tv Rijnmond
20 Nov 2007
In het jongerenprogramma Zooi op tv Rijnmond lees ik een klein stukje voor, opgenomen op Crossing Border.
Radio West
18 Nov 2007

Op donderdagmiddag 22 november is het programma Roukost op radio West live vanaf Crossing Border. Van 12:00  tot 14:00 schuiven er verschillende gasten aan. Een daarvan ben ik.

Vrij Nederland
18 Nov 2007
Door een fout van Vrij Nederland sta ik helaas niet in de special over Crossing Border.
De VPRO gids van deze week
15 Nov 2007
De VPRO besteedt in de gids aandacht aan Crossing Border. Ook over mijn boek staat er een kleine sympathieke recensie in.
Bibliotheek
31 Oct 2007
Als voorloper op een reeks nieuwe quotes uit boeken van anderen had ik hier een foto willen laten zien van mijn eigen boek in de bibliotheek van Rotterdam die twee exemplaren bezit van 'Troost en...' beide zijn echter uitgeleend tot eind van deze maand zodat u het moet doen met een tekstuele aankondiging: binnenkort spreekt de muze weer!
Vrij Nederland CB special
26 Oct 2007
Zoals elk jaar heeft het VN een special over Crossing Border. Daarin worden nieuwe talenten uitgelicht. Ik sta er ook tussen. Het is het VN-nummer dat verschijnt in de week van maandag 12 november.
Programma Crossing Border
22 Oct 2007

Afgelopen week kwam het CB programmaboekje uit. Daarin mijn eerste vertaalde biografie:
Programmaboekje blz 45
Bianca Boer's first collection of short stories Troost en de geur van koffie [Comfort and the smel of coffee] was released in May this year. Each of the collection's stories are related, all their characters originating from the very same village and practically walking in and out each other's stories.
Boer is currently busy finishing her second book. She's published stories in several litarary magazines, writes poetry, and, bringing her expertise to the classroom, teaches creative writing.
Meer bio's
Voor CB heb ik een verhaal afgeschreven, net als 9 andere schrijvers. Die verhalen komen in een boekje dat je krijgt bij CB.
site van Multimedialemythen

Ganseveren
07 Oct 2007

Gisteren was er een reunie van mijn middelbare school. Het Wessel Gansfort College bestaat dit jaar 90 jaar en dat werd groot gevierd. In de Martinikerk in Groningen was een bijeenkomst voor alle oud-leerlingen. Er was ook een dichtwedstrijd aan verbonden. En die bleek ik te hebben gewonnen. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen een gedicht voorgelezen en zoveel aardige reacties gehad! Dank jullie wel.
Middelbareschoolreunie (een herschreven versie)

Meer dan 1000
02 Oct 2007

Iets meer dan 1000 exemplaren van 'Troost en de geur van koffie' zijn er al verkocht! Heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Onvoorstelbaar dat zoveel mensen mijn verhalen hebben kunnen lezen.

NRC en NRC-Next gescand
18 Sep 2007

Lees zelf de recensies uit de NRC en de NRC-Next. Klik op het plaatje voor het hele artikel.

NRC 20-07-2007


NRC-Next 24-07-2007

Crossing Border 2007
13 Sep 2007

Ik mag komen voorlezen op Crossing Border! Op 22 november as! Het is nog ver weg, maar het is zulk leuk nieuws dat ik het alvast vertel. De details volgen later.

Boekentv op Manuscripta
05 Sep 2007

Het was druk en gezellig op Manuscripta afgelopen zondag. Hoewel ik in de programmering de directe concurrent van Harry Mulisch was (we spraken op dezelfde tijd) waren er toch nog behoorlijk veel mensen die een koptelefoon op hadden en naar mijn voordracht luisterden.

Voor boekentv werd ik nog kort geïnterviewd, de link vind je hieronder.
Boekentv

Manuscripta
31 Aug 2007
Zondagmiddag 2 september van 14:30-15:00 lees ik voor op de Silent Disco van Manuscripta. Dat is (net als op de Parade) een prive feestje voor mensen die een koptelefoon hebben bemachtigd.
De Silent Disco is buiten. Je hoeft er niet voor te betalen, als je naar binnen wilt voor de rest van het programma, moet dat wel.
Buitenprogramma Manuscripta
Na afloop ben ik bij de stand van LJ Veen, in de Zuiveringshal West, standnummer 17.
Tot ziens!
Uitmarkt en Manuscripta
27 Aug 2007

Gistermiddag was het op de Uitmarkt warm en gezellig. Meerdere mensen zijn komen luisteren bij de signeerstand en hebben een glaasje wijn meegedronken. (Ik weet nog hoe leuk ik het vond als mijn moeder mij voorlas) Verschillende mensen kochten mijn boek en kregen een krabbeltje voorin.
Manuscripta
Heeft u het gemist? U krijgt een herkansing. Ik lees ook voor op Manuscripta. Aanstaande zondag, 2 september. In de Silent Disco kun je met een koptelefoon op rondlopen terwijl ik je verhalen vertel.
Kijk op de site van manuscripta voor verdere informatie. Manuscripta

Uitmarkt Amsterdam zondag
15 Aug 2007

Hier vind je een link naar de site van de Uitmarkt. Ik lees tussen 15:00-16:00 voor bij kraam 19 of 21.
Lees ook de aankondiging op de site van LJ Veen 
Uitmarkt

Uitmarkt Amsterdam
31 Jul 2007

Ik ben uitgenodigd om op zondag 26 augustus voor te lezen in Amsterdam op de Uitmarkt. Bij de stand van uitgeverij LJ Veen staat een luie bank en een schemerlamp en ik lees verhaaltjes voor.

en NRC-next
24 Jul 2007

4 stippen! Van de 5.  Het is bijna hetzelfde artikel als in de NRC van vrijdag maar het gaat alleen over mijn boek. De jonge Van het Reve heeft ook zijn eigen artikel.

NRC!
22 Jul 2007
In de boekenbijlage van vrijdag staat een recensie. Het is een mooie. Ik ben er erg blij mee. Binnenkort scan ik hem in.
Passionate Magazine van Jul/aug
08 Jul 2007

In de nieuwe Passionate Magazine staat een verhaal van mij. Dit nummer is een themanummer in samenwerking met het Schielandhuis. In Historisch Museum het Schielandhuis is tot 24 februari volgend jaar een verzameltentoonstelling door Rotterdamse fotografen.
Voor Passionate schreef ik een verhaal met een plek in Rotterdam in de hoofdrol, het Museum Boijmans van Beuningen. (dat ooit begon op de locatie waar nu het Schielandhuis gevestigd is)
Lees verder
Liggend naakt/lying nude.pdf

Dagblad v/h Noorden recensie
07 Jul 2007

De recensie uit het Dagblad van het Noorden is gescand. Klik op de kop voor het hele artikel.

Volkskrant recensie
29 Jun 2007
Voor iedereen: Hier is de Volkskrant recensie van vorige week. Klik op de kop voor het hele artikel.
Recensieweb
28 Jun 2007

Ik vond nog een recensie zwervend op internet
recensieweb

Eerste debutantendiner
27 Jun 2007

Heerlijk gegeten bij Saskia's huiskamer in Amsterdam.
Aardige debutanten. Goed idee, gaan we vaker doen.

BNR Nieuwsradio
25 Jun 2007

Vanavond om 20:00 wordt het boekenprogramma nog een keer herhaald op de radio. Bijna een half uur duurt het. Boekenrecensent Christi Klinkert praat met mij over Troost en de geur van koffie. Kun je daar niet op wachten... Je kunt ook luisteren op de site van BNR, klik op de uitzending van 24-06-2007
Luister naar BNR Boeken

Twee tegelijk!
22 Jun 2007

Vandaag stonden er recensies in twee verschillende kranten! In de Volkskrant en in het Dagblad van het Noorden. Beide positief. Gisteren waren de opnames voor BNR Nieuwsradio en dat was ook een heel prettig gesprek.

BNR
20 Jun 2007
Zondag, 24 juni, ben ik te gast in het boekenprogramma van BNRadio.
Uitzending op zondag 10:00 - 10:30 uur
Herhalingen op zondag 16:30 - 17:00 
maandag 00:00 - 00:30 uur
en maandag 20:00 - 20:30 uur.
www.bnr.nl/boeken
Wereldomroep
14 Jun 2007
Nog een recensie gevonden op de site van de wereldomroep.
Kijk hier
Radio 3b lokaal
12 Jun 2007

Dinsdagavond ben ik te gast in het programma Driewijzer bij radio 3b lokaal. Helaas voor fans in het hele land, het is exclusief te beluisteren in de directe omgeving van Rotterdam.

Signeren
11 Jun 2007
Aanstaande zaterdag, 16 juni is de diplomering van de Schrijversvakschool in Amsterdam. Een van mijn vriendinnen krijgt dan haar diploma. Na het officiele gedeelte zal ik tijdens de borrel mijn boek signeren. Samen met nog twee oud-studenten die ook recent gedebuteerd zijn; Ester Naomi Perquin en Corine Hartman.
Radio 1, Kunststof vrijdag 8 juni
09 Jun 2007

Gisteravond, in het boekenonderdeel van het programma Kunststof werd mijn boek besproken!
De recencent, Chris Bajema, was erg enthousiast. Hij las zinnen uit mijn boek voor en legde uit waarom hij die zo mooi vond.
Mocht je het gemist hebben, het staat op de site van radio 1. In het archief is het de uitzending met Maarten Engeltjes. Halverwege zit de boekenrubriek.
Luister naar Kunststof

Familie en vrienden
30 May 2007
Het leuke van twee weken gedebuteerd zijn is dat er zo zoetjesaan mensen zijn die me vertellen wat ze van mijn boek vonden. Een greep uit de berichten: 
-sms van mijn zusje die zo lang doorlas dat ze midden in de nacht wakker werd met het boek nog in haar hand
-sms van een vriendin die het in een ruk had uitgelezen
-mails van mensen die na een specifiek verhaal even iets kwijt moesten, na Theo of na Gerda of na de poppenhuispopjes.
-sms van mijn redacteur dat zijn moeder het mooi vond
-verschillende mensen die me gezegd hebben het tot de vakantie te bewaren. En daarbij keken alsof ze zichzelf heel erg moesten bedwingen
:-)
Kortom, ik heb alleen maar aardige familie en vrienden.
Trouw van zaterdag 26 mei 2007
29 May 2007
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er een klein stukje over mijn boek in de Trouw van afgelopen zaterdag stond...
MaasStad woensdag 16 mei
16 May 2007

Er staat een mooie sfeerreportage over zaterdag in de krant! En een foto waarop die glimlach te zien is waarover ik het eerder had. Voor iedereen die ook een 'troostcocktail' wil drinken, het recept staat erbij.
Ik citeer: 'De troostborrel die geserveerd werd was bitter en zoet, net als de verhalen in haar bundel.'

Klik op de foto voor een vergroting van het artikel

Radio 5 'Desmet Live'
15 May 2007
Morgen, 16 mei, wordt in de rubriek 'De eerste bladzijde' van het radioprogramma Desmet Live de eerste bladzijde voorgelezen van mijn boek. 
Hou je eigen exemplaar naast de radio en lees mee...
Je kunt ook via hun site de uitzending luisteren.
www.desmetlive.nl
Bestel 'Troost en de geur van koffie'
14 May 2007
Hij is tweedehands nog te bestellen...
Het feest van zaterdag
13 May 2007
was onvergetelijk door jullie!

Iedereen die er was hartelijk bedankt voor alle gelukwensen en cadeaus. Ik gloei nog na en die glimlach op mijn gezicht blijft zeker een paar dagen hangen. Onvergetelijk! Dank je wel.
Bij binderij Stronkhorst in Groningen
07 May 2007

Binnen een half uur was de hele oplage van 1500 exemplaren door de bindstraat en waren de stapels papier veranderd in echte boeken!
Het is een chique boek geworden met een mooi omslag en van die leuke flappen aan de zijkanten die je als boekenlegger kunt gebruiken. Ik heb de allereerste exemplaren van de band zien komen en daarmee is mijn boek er dan echt. Gelukkig mocht ik er een meenemen! Ik mag hem alleen nog niet lezen want de lijm is nog niet droog...
Vanaf volgende week is het te koop. (of zaterdag bij de presentatie)

Bij drukkerij Krips in Meppel
01 May 2007
Het is machtig mooi om uit die enorme machine velletjes te zien komen, bedrukt met mijn verhalen!
Boekpresentatie
25 Apr 2007

De uitnodigingen voor de presentatie van 'Troost en de geur van koffie' op 12 mei, zijn verstuurd, wil je ook uitgenodigd worden, mail me via het contactformulier.

De onpeilbare dieptes van het zwarte gat lonken
10 Apr 2007

Eerste boek af, tweede boek een schim van een idee, iedereen die aan me vraagt of het weer verhalen worden of misschien nu toch een roman, de wereld die doordraait, de poes die ook weer eens gekriebeld wil worden, bergen was, torens afwas, kortom; het weinig romantische leven van een schrijver die klaar is met het schrijven van haar eerste en veel nadenkt. Nadenken. Pom pie dom, denk denk.
Onder andere over de vraag of nadenken ook onder schrijven valt. En of je dus zou kunnen zeggen dat ik met mijn tweede boek bezig ben. Er over nadenk op z'n minst, en mensen, ik weet het niet, dat van die roman, geen idee nog, kan alle kanten op, echt waar.

Luister Lasix
01 Apr 2007
Kost twintig minuten van uw kostbare tijd, velen zijn u reeds voorgegaan...
luister Lasix (10,3 MB)
Er is leven na het inleveren...
22 Mar 2007

van je eerste boek. Zo blijkt. En dat is nog snel gevuld met andere dingen ook, lesgeven, lesgeven en nog eens lesgeven; aan kinderen, pubers en volwassenen. Op basisscholen op middelbare scholen en in de avonduren.
De laatste correcties dat is alles wat ik nog moet doen aan mijn eerste boek en dan is het tijd voor mijn tweede boek! Er borrelt al weer wat, maar dat is nog erg pril.

Manuscript ingeleverd
07 Mar 2007
Het is zover, mijn manuscript ligt bij de uitgever en daar wordt nu een echt boek van gemaakt. Acht korte en langere verhalen komen erin. De oude vrouw, Gerda, Theo, Brian, Wilhelmina de Ruiter, Dorothee, het poppenhuispopje en Sterre, ze liggen nu allemaal op het bureau van mijn redacteur. Het voelt eerlijk gezegd een beetje geamputeerd nu ze niet meer alleen van mij zijn. Maar dat betekent wel dat jullie ze straks kunnen lezen...
Workshop Witte de With
05 Mar 2007
Aanstaande zaterdag geef ik een leuke workshop in Witte de With. In het kader van artVIPs, een project voor jongeren die een aantal maanden alle facetten van kunst leren.
www.wdw.nl
Jurylid Kunstbende
09 Feb 2007

Voor de regio Den Haag en Rotterdam zit ik in de jury van de Kunstbende 2007. Ik ken de Kunstbende nog van toen ik zelf klein was, toen heb ik in de zaal gezeten toen mijn vriendinnetje een gouden ratje won. Een leuke cirkel dat ik nu aan de zijkant op het podium sta.
www.kunstbende.nl

Lasix al 139 keer gedownload
23 Jan 2007

Als een olievlek verspreidt dit verhaal zich over de hele wereld. Er is geen houden meer aan, uiteindelijk zal de totale mensheid weten hoe het zit met Brian en de jampotten.
luister naar Lasix (10,3 MB)

Gelukkig 2007
01 Jan 2007
Voor literatuurliefhebbers, en de rest van de wereld, een heerlijk letterrijk 2007 gewenst.