droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Stolz!
27 Nov 2017
Morgen wordt ons brievenboek gepresenteerd in de Stadtbibliothek in Dortmund! We lezen voor. 
Het is te bestellen bij Aesthesis Verlag voor maar €8,50.
Vrouwenmantel
25 Nov 2017
Voor de Knitterary Night van gisteren, 24 november, schreef ik het verhaal 'Vrouwenmantel'. Over wol verven. Hoe toepasselijk. Voor de volgende Knitterary Night schrijf ik weer een nieuw verhaal. Op 26 januari 2018 ben je weer van harte welkom bij Ja, Wol
In gesprek met Marcel Möring
01 Nov 2017
Tijdens de Literaire Salon op 12 november is er een speciale preview van het Rotterdamse festival Woordnacht. Marcel Möring leest mijn nog niet voltooide manuscript en met Hans Siberani als gespreksleider zullen wij over dat manuscript praten.
12 november, 13:30-16:30, €5,00 (geen pin aanwezig) Theater 't Kapelletje, Rotterdam 
3 Nieuwe Knitterary Nights
17 Oct 2017
Er zijn geen evenementen waarvan ik bij voorbaat al energie krijg, behalve van de Knitterary Night. Het recept is onveranderd, ik lees voor terwijl u breit in de heerlijke wolwinkel Ja, Wol aan het Zwaanshals in Rotterdam. O ja, voor elke editie schrijf ik een vers verhaal. 
vr 24 november 2017, vr 26 januari 2018, vr 23 maart 2018, 20:00-22:00, ticket €25,00 in de webshop van Ja, Wol. Info www.knitterarynight.nl
Heimwee viel op de mat
16 Oct 2017
Een bundel gedichten publiceren is één ding, maar met een gedicht opgenomen worden in een Rainbow Essentials is dan weer een volgend level. 25 oktober is de presentatie. 
Presentatie Heimwee naar huiswerk
01 Oct 2017
Op 25 oktober wordt de bundel Heimwee naar huiswerk gepresenteerd op de Pabo Inholland in Dordrecht. Ik mag tijdens de feestelijkheden komen voorlezen. 
Literaire Salon
26 Sep 2017

In Theater 't Kapelletje is op 12 november een Litearaire Salon. Een voorproefje van Woordnacht 2018. Voor het eerst zal ik uitgebreid vertellen over het boek dat ik aan het afmaken ben. 14:00-16:30 Theater 't Kapelletje, Rotterdam.

Buch auf Deutsch
27 Aug 2017
In november van dit jaar verschijnt 'Auch das ist Geschichte', het boek van de brieven van Katharina Bauer, Ellen Widmaier en mij bij Aisthesis Verlag in Duitsland! We hebben het boek net ingeleverd. Afgelopen week heb ik het nog eens helemaal doorgevlooid, wat een voldaan gevoel geeft dat. 
Thuis uit Spanje
16 Aug 2017
Er was geen leeg bed meer te vinden in het huis op de berg. Schilders, zangers, schrijvers, een beeldhouwer, iedereen maakte iets afgelopen week. De schrijfgroep was dit jaar een groep mensen met bijzondere verhalen en een tomeloze energie. Ik ga ze missen.
 Volgend jaar, dan mag ik weer...
Middagvullendprogramma
05 Jul 2017
'Rapunzel' van Hanneke van Broekhoven

Onder de handen van Rapunzel las ik in Beuningen korte verhalen en gedichten. Ik probeerde nieuw werk uit op het publiek, we lachten, ik hield mijn adem in en de middag was vol moois. 
Where did all my words go?
01 Jul 2017
In Galerie De nieuwe Gang in Beuningen is in de maand juli werk te zien van diverse kunstenaars. Hanneke van Broekhoven heeft voor de expositie nieuw werk gemaakt gebaseerd op een gedicht van mij. Op haar blog vind je foto's en een indruk van het proces. 
Op 30 juli lees ik in de galerie meer werk voor bij de handen van Rapunzel.
Klein Geluk in Schiedam
24 May 2017
De volkstuin bij Vijfsluizen is een minimaatschappij op zich. Hier komen bewoners, in alle soorten en maten, van alle rangen en standen en met bijbehorende verhalen, samen. Een van die bewoners is Wilhelmina de Ruiter, die al 25 jaar in het kerkoor zingt, en een verhaal heeft in mijn boek 'Troost en de geur van koffie'.
Zaterdag 17 en zondag 18 juni speelt Klein Geluk in Schiedam. Hier vind je alle info.
Gebeurtenissen...
19 May 2017
... van de afgelopen maand:
1 - een bevriende theatermaker vroeg of hij het verhaal 'In excelsis Deo' uit 'Troost en de geur van koffie' mocht gebruiken om er een theatertekst van te maken.
2 - een kunstenares die prachtig werk maakt van stof en draad vroeg me of ze een gedicht van me mocht borduren in een nieuw werk.
3 - een literair tijdschrift uit Belgie vroeg toestemming voor het herplaatsen van het gedicht 'in de beek drijft de baby'.
4 - Rainbow Pockets vroeg toestemming voor opname van het gedicht 'Middelbare schoolreunie' in een nieuwe bloemlezing.
5 - de Erasmus Universiteit  vroeg of ik een gedicht wil maken bij een kunstwerk.
Ja, ja, ja, ja en ja.
Voorlezen bij CALL010
08 May 2017
In een huiskamer voorlezen is lekker knus. Samen met Pim Wiersinga in een huiskamer voorlezen en over boeken praten is nog gezelliger. Iedereen kan erbij zijn, op 21 mei, ergens op de Heemraadsingel. Alle informatie vind je hier.
BoekieBoekie in LantarenVenster
01 May 2017
Op 13 mei is LantarenVenster het toneel voor de uitreikingen van de stArt Award en de Poem Express. Het nieuwe jaarboek: de Jungle BoekieBoekie wordt gepresenteerd! Samen met Arjen Heijboer doe ik twee liedjes.
Geboekt!
15 Apr 2017
Laat die heerlijke zomer maar komen... De cursus Verhalen Schrijven gaat door!
Ik heb mijn vlucht naar Spanje geboekt. Als je ook een week wilt komen schrijven, kun je me mailen op info[at]biancaboer.nl. Uitgebreide informatie vind je hier: www.biancaboer.nl/verhalenschrijven 
Cursus Verhalen Schrijven in Spanje!
31 Mar 2017
Verhalen Schrijven
Dit jaar geef ik toch ook gewoon de cursus Verhalen Schrijven in Spanje. Meerdere mensen vragen naar die cursus en omdat ik graag vertel over schrijven en de laatste tijd geweldige korte verhalen gelezen heb om te bespreken, ga ik het gewoon doen!
Schrijf je in en schrijf in een week een kort verhaal. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.
Manuscriptbegeleiding
Er is dit jaar ook de mogelijkheid voor max. 2 mensen om intensieve begeleiding bij je manuscript te krijgen. Dus ben je al een eind maar zit je vast, we komen er samen uit op de berg.
Uitgebreide informatie vind je hier.
Laatste knitterary night
21 Mar 2017
Op 31 maart is de laatste Knitterary Night voor de zomerstop. En wat is er lekkerder dan onder het genot van het maken van een luchtig lentevest luisteren naar lugubere literatuur. Kaarten vind je hier.
Dag van de Literatuur
15 Mar 2017
De Dag van de Literatuur was: 5.000 middelbare scholieren in een gonzende Doelen. Het was: verhalen, gedichten, zelfs strips en loslopende auteurs.
De meest bijzondere verhalen van leerlingen van het verhalenproject van De Kracht van Rotterdam waren ook te horen. Een groot feest!
Writersblock
20 Feb 2017
Op zondag 5 maart lees ik gedichten bij Writersblock in Utrecht.
Avond van de taal
16 Feb 2017
Aanstaande woensdag lees ik voor bij de 'De avond van de taal' van de Theaterhavovwo in Rotterdam. Samen met leerlingen die bij nederlands gedichten en verhalen hebben geschreven. Ik heb er nu al zin in.
Ik weet nog zo goed hoe dat soort avonden op mijn middelbare school waren. Doodeng en geweldig.
Dag van de Literatuur
01 Feb 2017
Op 9 maart is de Dag van de Literatuur. Met de Kracht van Rotterdam zijn Daphne, Sanneke, Said, Raoul en ik uitgenodigd om voor te lezen. Ook lezen de leerlingen die de meest bijzondere verhalen uit deze editie van het Scholenproject schreven hun verhaal voor. Dat wordt bijzonder. 
Knitterary Night bijna vol
20 Jan 2017

Volgende week vrijdag is er weer een Knitterary Night bij Ja, Wol. Deze editie is al bijna uitverkocht! Als je wilt komen, koop dan snel een kaartje. Ben je te laat, niet getreurd... Voor 31 maart is nog plek.
Volgende week vrijdag zijn er maar liefst 2 schrijvers die voorlezen. Ondergetekende en Sanneke van Hassel.
Augustus in Spanje
07 Jan 2017
Van 5-12 augustus 2017 geef ik les op de berg. Dit jaar ben je van harte welkom als je al bezig bent met je eigen boek, bundel of gedachtenkronkelreeks. Zit je vast in een project? Wil je werken aan iets dat al jaren in een la ligt? Of wil je je een week lang geconcentreerd werken tussen gelijkgestemden, van 5-12 augustus ben ik er voor begeleiding, persoonlijk advies, het lezen van manuscripten, en strooi ik met tips en trucs. Dat alles op de fijnste plek in Spanje. Binnenkort staat alles uitgebreid op mijn site. Kun je daar niet op wachten en heb je nu al een vraag... Schroom niet, mail me dan.
info[@]biancaboer.nl