droedel
© Bianca Boer
Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Bianca Boer worden gekopieerd, gedownload, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier.

Oud nieuws

Kerst in het verschiet
22 Dec 2008

En dan is het ineens heel rustig en heb ik alle tijd voor mijn boek. Heerlijk is dat. Ik denk na en schrijf. Wat moet een schrijver anders? Pas in januari geef ik weer een weekendcursus in het Koorenhuis in Den Haag, tot die tijd schrijf ik driftig.
Iedereen hierbij fijne kerstdagen gewenst.

Wakkere Honden
11 Dec 2008
Voor iedereen die vanavond laat opblijft: Wakkere honden, op Radio Rijnmond. Daniel Dee, Jelko de Ruiter en ik praten 2 uur lang met elkaar.
Ik neem Pudding Tarzan mee, dan hebben we iets te praten, en mocht alles misgaan, dan heb ik nog wat te lezen.
Butterfly Hips in Amsterdam
11 Dec 2008
Voor iedereen die de dansvoorstelling Butterfly Hips gemist heeft in November jl. is er een tweede kans. Vrijdag 12 en zaterdag 13 december in het Muiderpoorttheater in Amsterdam zijn er twee extra voorstellingen!
Muiderpoorttheater
Recensie Crossing Border columns
05 Dec 2008

Een leuke recensie over onze columns staat op 8.weekly.nl...
Ik citeer: Ze schrijft enthousiast en maakt, getuige de inhoud, voldoende mee om er puntige columns over te maken, maar ze overstijgt haar onderwerpen niet. Het lijkt erop dat de strakke, dagelijkse deadline Bianca Boer parten speelde. Iets wat ze zelf al vreesde, en waar ze vrolijk de spot mee dreef in haar eerste, van tevoren geschreven column. En inderdaad, in díe column zien we wel de frisse, eigen stijl van haar debuutbundel.
Kijk hier voor de hele recensie.

Wakkere Honden 11-12-08
27 Nov 2008

Ook de laatste column is geschreven. Die zal binnenkort wel online verschijnen.
www.crossingborder.nl/verhalen
Dat betekent dat ik vanaf nu alle tijd heb voor mijn tweede boek. Er is niets wat mij nog tegenhouden kan... Geen enkel verhaal in opdracht, geen festivals, geen cursussen.

Alleen donderdag 11 december, dan heb ik nog een radio-interview op radio Rijnmond, van 2 uur.
Echt waar, 2 uur lang. Van 00:00-02:00 in het programma Wakkere Honden. Dat is voor de volhouders, het zal mijn langste interview tot nu toe worden.

The day after...
23 Nov 2008
En dan komt aan alle heerlijkheden toch een eind. Het was een waanzinnig festival. Mijn optreden ging heel goed. De laatste nacht in het hotel was de kortste. Het gewone leven wacht.
The Swell Season
22 Nov 2008
De ontdekking van gister. Erg mooie stemmen. Vandaag de laatste dag, iedereen is verdrietig dat het toch eindig lijkt, dit avontuur. Ik heb mijn optreden nog te goed. Vanavond in de grote zaal. Ik heb er zin in.
Death Cab for Cutie
21 Nov 2008

Ik heb een band ondekt! Oke, ik geef het toe, ik was niet de eerste, te zien aan het aantal mensen in de zaal, maar wie zegt dat je eigen ondekkingen minder waard worden als ze al door anderen gedaan zijn?
Ik probeerde een boek te ruilen tegen een cd van hen, maar daar trapten ze niet in. Dus heb ik hem maar gekocht.
Over een paar minuten online de nieuwe columns: www.crossingborder.nl/verhalen

Den Haag rockt
20 Nov 2008
Nog 3 dagen te gaan, al 1 gehad. Persoonlijk vind ik dat de juiste verdeling van de dingen. Niet nieuw meer, maar ook nog lang niet voorbij. Een beetje als een goed boek.
Mijn eerste live-column is ingeleverd en staat over een paar uur online. Ik kan weer het bruisende festivalleven in. Proost!
Kinkfm
17 Nov 2008
Zaterdagavond om 23:00 live op kink.fm een interview met mij uit de speciale kink.fm studio op Crossing Border. Dat is net na mijn optreden in de grote zaal van de Schouwburg, dus dan zit ik nog vol adrenaline.
Kinkfm.com
Uit logeren
14 Nov 2008

Vanaf woensdag 19 november ben ik 4 nachten uit logeren in Den Haag. Voor het Crossing Border festival doe ik verslag ter plekke. Alle verhalen die we schrijven staan op deze website:
crossingborder.nl/verhalen

2 recensies 'Butterfly Hips'
03 Nov 2008

Afgelopen zaterdag stonden er 2 recensies in de krant over Terri(S)tories. Daar had ik geen seconde rekening mee gehouden. Bij mijn debuut vlooide ik elke krant een maand lang koortsachtig door, en nu krijgen we 2 hele mooie stukken zomaar!

De volkskrant 01-11-08
Duivelse poppencreaties als verlengstuk van danserslichaam

'Ook veelzeggend en toch zonder tekst is Love you speaker 7 (werktitel van onze dans, BB) van choreagraaf Pedro Gaucha. De jonge schrijfster Bianca Boer leverde als basis een heftig verhaal over seksueel misbruik, dat Goucha (ex-NDT) in rake, promiscue scenes verbeeldt. Samen met twee andere, voorzichtiger cross-overs tussen dans en tekst onderstrepen deze Terri(S)tories aardig het festivalthema 'grenzen'.'

Haagse Courant 01-11-08
Choreograaf en auteur vinden elkaar in Terri(S)tories
'In Butterfly Hips diende het verhaal van Bianca Boer over 'de eerste keer' vooral als inspiratiebron voor de gespannen sfeer van de intense solo door danseres Genevieve Osborne-Horvath. De danseres trekt een heupbot onder haar rok vandaan, wankelt en klemt haar benen tegen eklaar. Boer en Goucha zijn er het meest in geslaagd twee visies samen te brengen tot een kloppend geheel met impact.'

Applaus
01 Nov 2008

We hebben zo veel mooie en lieve reacties gehad op onze dans, dat ik jullie een paar van de leukste niet wil onthouden. Een jongen kwam na afloop na ons toe en zei: 'You have made me sweat.' Een andere jongen moest huilen. Een vriendin kwam met glimlichtjes in haar ogen zeggen dat het bijna het mooiste was wat ze had gezien in haar leven. En de adrenaline die er door mijn lichaam giert bij het ontvangen van het applaus is on-schrijversachtig heerlijk.

Vanavond
30 Oct 2008
De generale zag er goed uit, gisteren. En er ging vanalles mis, dat hoort kennelijk zo. Ik heb ook al wat van de andere stukken gezien, heel verschillend van ons stuk.
Theater Zeebelt is klein en heeft iets intiems, dat past goed. Ik heb er zin in!
Premiere
27 Oct 2008

Donderdag 30 oktober is het zover...

Butterfly hips

de dans van Pedro Goucha gebaseerd op mijn tekst gaat in premiere tijdens CaDance festival!
Apetrots, dat is het woord.
Onze dans zal samen met de dansen van de andere duo's te zien zijn in theater Zeebelt in Den Haag in het programmaonderdeel Terri(s)tories.

Terri(s)tories

do 30-10-2008 om 19:00
vr 31-10-2008 om 19:00
za 1-11-2008 om 21:00
zo 2-11-2008 om 21:00

Meer informatie en reserveren hier

Goed Slecht
20 Oct 2008
Mijn kortste interview tot nu toe staat op goedslecht.nl
Geweldig!
20 Oct 2008
Wat een enthousiast pupliek gister bij Crime Jazzz. Iedereen die er was bedankt voor het lachen en klappen! (Ik ga nog denken dat ik grappige dingen schrijf.)
De laatste Crime Jazz ooit is in december, als je die vibe nog een keer wilt voelen zou ik daar zeker naar toe gaan.
Chroniqueur op Crossing Border
18 Oct 2008

Samen met Robbert Welagen, Hannah Buenting en Laura Broekhuyzen ben ik gevraagd om op Crossing Border te zijn en te blijven tijdens het festival.
Als ouderwetse chroniqueurs doen wij dagelijks verslag van het festival.
Crossing Border

Crime Jazzzz
17 Oct 2008
Zondag aanstaande in Rotown. Een divers program, op een goeie plek. Crime Jazz
Dance rehearsal
15 Oct 2008
Gisteren ben ik gaan kijken bij de dansrepetities voor Terristories. Wauw! Alles nog ruw en ongepolijst maar ik zie het helemaal goedkomen. Mijn tekst is omgezet naar beweging, en het is hier en daar heel heftig, door de beelden die de dansers maken op het podium. Precies wat ik wilde. Verheug me op de voorstelling. Hier alvast een 'oefenplaatje'.
dansers
Ploeteren en tot zo ver
09 Oct 2008
Mijn tweede boek is nog lang niet af, maar ik heb voor het eerst tijdens het schrijven het gevoel dat het de goede kant op gaat; dat wat ik schrijf wel eens in het boek kan komen; dat het ineens een stukje minder stuurloos is, dit proces. Mijn personages gaan steeds meer leven en blijven me verbazen. En na een half jaar werk ben ik er eindelijk achter waar dat boek nou over gaat. (erg prettig, al zeg ik het zelf) Tot zo ver, en nu aan het werk.
Eerste schetsen van de dans
04 Oct 2008
Op 12 oktober in het programma 'Dancing by daylight' laten de schrijvers-choreografen duo's die samen een voorstelling maken, de eerste schetsen zien van de dans.
Crime Jazz
01 Oct 2008

Op 19 oktober mag ik komen voorlezen bij Crime Jazz in Rotown, Rotterdam.
Crime Jazz

BorderKitchen
23 Sep 2008

Donderdag in BorderKitchen vertellen alle schrijvers-choreografen duo's hoe het vordert met hun teksten.
Mijn tekst is vertaald in het engels, dat ziet er dan ineens heel anders uit. Leuk hoor.
BorderKitchen Weimarstraat 36, Den Haag.
Aanvang 20:00, entree 5 euro

2e druk!
22 Sep 2008

Het gaat goed met de verzamelbundel Fasten your seat belt, er komt een tweede druk! Dus de eerste druk wordt binnenkort een collectors item, ga naar de boekwinkel (op Schiphol) en koop m nu. (of bestel m bij alle andere boekwinkels in Nederland)
Ik ben natuurlijk heel trots op deze tweede druk.
Het panoramaterras (eerste pagina)
Fasten your seat belt

Verhaal in NRC.next
19 Sep 2008

Het nieuwste magazine next.one is uit. Met het korte verhaal 'De lijn'. Lees het helemaal hier

Boven is het stil
15 Sep 2008
Ook net uitgelezen 'Boven is het stil', van Gerbrand Bakker. Wat een boek. Ik citeer het begin, omdat elk boek zo zou moeten beginnen...
Boven is het stil
Misfit bij 'Bianca leest'
08 Sep 2008
Een citaat uit 'Misfit' van Vincent Overeem. Een boek met een constant goede toon. Zeker nu ik zo bezig ben met het zoeken naar toon in mijn eigen verhaal let ik daarop bij anderen.
Misfit
1000 woorden
03 Sep 2008
Op 19 september zit de next.one bij de krant (zowel voor abonnees als bij de losse verkoop van next), daarin onder andere het spiksplinternieuw verhaal 'Schilferig' over een man die moet op zijn beurt wacht in het ziekenhuis.
Recensieweb over Tirade 422 en 423
01 Sep 2008

Ik kwam een recensie over literaire kritiek tegen waar ook het Tirade nummer waar ik in stond tegen de loep werd gehouden.
Over mijn verhaal het volgende
‘Het is liefde op wedstrijdniveau,’ en dat die twee grootheden, liefde en wedstrijd, niet samengaan in de duivenhouderij blijkt uit Bianca Boers ‘Vleugeltheorie’. Duidelijk moet je zijn, tegen het gewelddadige aan, anders win je niet.

‘Mijn vader zegt dat ik altijd al een mietje was. Jij hebt te veel voorstellingsvermogen, zegt hij dan. Dat ik al in huilen uitbarstte van een merel die zijn nek brak tegen het raam van de kamer. Vroeger vertelde hij niet wat hij met ze deed. Dan verdwenen ze gewoon. Als ze opgebruikt zijn, zijn ze in feite nutteloos geworden. Sport is hard, je hebt winnaars en verliezers.’
Boer leidt je binnen in een niet al te zachte wereld en juist wanneer je precies denkt te weten hoe het in elkaar zit, gaat het mis. Sterk!

Het hele artikel lees je hier.

CaDance Festival
25 Aug 2008
De vakantie is weer definitief voorbij, de festivals beginnen weer. Voor dit jaar heb ik al een paar uitnodigingen, onder andere voor CaDance. Daar maakt een choreograaf een dans van een stuk tekst van mij. Ze leggen het zelf beter uit: CaDance Festival
8weekly.nl
21 Aug 2008

8weekly is een site met recensies en interviews. Ze hebben er bijvoorbeeld stukken over de bands die op Lowlands stonden. Het was weer een waar feest dit jaar! Lees de cdresensie van Sigur Ros: Uitblinkende vaagheid
Ook met mij staat er een interview op. Vakkundig mooie verhalen schrijven

Luister hier naar 'Tiradio'
12 Aug 2008

De aflevering van De Avonden op 08-08-08.

De Avonden van 08-08-08
05 Aug 2008

In het VPRO radioprogramma De Avonden wordt vrijdagavond een uur gepraat met de redactie en schrijvers uit het laatste Tirade nummer.
Een heel leuk gesprek, dat al is opgenomen. Ik lees er een stukje voor uit het verhaal 'Vleugeltheorie'.
Tirade, De Avonden

Misfit
01 Aug 2008
Speciaal aanbevolen voor een ieder die nog op vakantie gaat het nieuwste boek van Vincent Overeem: Misfit. Binnenkort een fragment bij Bianca Leest.
Next.one 4
16 Jul 2008

In het nieuwe tijdschrift dat elke maand bij NRC-Next zit, komt een kort verhaal van mij. Dus behalve aan mijn nieuwe boek, werk ik ook nog aan wat verhalen. Wat een leven toch... Heerlijk.
Ik heb uitgerekend dat het ongeveer in september in de Next.one nr 4 staat. De precieze datum meld ik natuurlijk.

Schielandhuis Rotterdam
06 Jul 2008

Voor Rotterdam La City fotografeerde Sanne Donders 'Rotterdamse vrouwen met pit'. En ik mocht ook mooi in beeld, en welke vrouw wil dat nou niet...
Je kan op de foto nog een regel uit het verhaal Gerda's weekend lezen. Dat krijg je er gratis bij. Het bezoeken van deze tentoonstelling is ook gratis. Dat kan van 28 juni tot en met 14 september, Schielandhuis
Sanne Donders

Zomer in de bol
03 Jul 2008

Er wordt de hele zomer doorgeschreven aan De Roman. Een titel heeft het nog niet, ook niet voorlopig, dat brengt maar ongeluk. Ik ben lekker bezig, aan het puzzelen, welk personage, waar, waarom, en wat? Vooral WAT moet er allemaal gebeuren.
Ik ben er voor op reis geweest, en heb allerlei plekken bezocht die voor De Roman belangrijk zijn. En nu krijgt het zijn weerslag op papier. Heerlijk. Dat is geluk.

En voor eenieder die de Esta niet heeft gezien; zo ziet dat eruit, als ik aan het werk ben:

Al is het ook wel eens zonder glimlach, moet ik toegeven.

Esta 14
18 Jun 2008
Door Esta ben ik geinterviewd voor de boekenspecial, over debuteren ging het, en over schrijven, en over beginnen, en er komen foto's bij van mijn kantoor. Vanaf 27 juni in de winkel, staat op de site van Esta, ik ben heel benieuwd!
Esta
Tirade 423 / 2008 Nr 2
10 Jun 2008

In de nieuwe Tirade staat onderandere een fonkelnieuw verhaal van mijn hand. Het gaat over een duivenmelker die het goed doet in de duivensport en de druk die dat bij hem veroorzaakt.
Alles over Tirade vind u op de website van Tirade (een lidmaatschap is aan te bevelen, het is een bijzonder fijn tijdschrift)
De eerste blz van mijn verhaal vind u hier

Fasten your seat belt = uit
03 Jun 2008

Voor die (hopelijk) heerlijk lange zomer de verhalenbundel: Fasten your seat belt. Vanaf vandaag in de boekhandel!
Fasten your seat belt

Juryrapport als troostprijs
01 Jun 2008
Met zo'n juryrapport voelt het niet echt als verliezen:
Bianca Boer - Troost en de geur van koffie
Met haar bundel Troost en de geur van koffie maakt Bianca Boer een riante entree in de Nederlandse literatuur. De verhalen vormen een afwisselend geheel en zitten tjokvol onverwachte wendingen. Haar personages weet Boer ragfijn uit te tekenen. Er sluimert iets van onheil in de verhalen, een sensatie die nog wordt versterkt door de beeldende beschrijvingen en wisselende vertelperspectieven. Dat resulteert in een sfeervol en intrigerend boek waarin voortdurend raadsels worden opgeworpen. De auteur valt op door haar gedetailleerde, subtiele manier van vertellen. De sfeer van onbestemde tristesse en vervreemding wordt op een doordachte manier volgehouden. Op het juiste moment zijn de verhalen dromerig, maar soms ook geestig en bovenal origineel. Deze schrijfster is bekommerd om de weergave van échte mensen, verloren in hun omgeving, vaak ronddobberend in een gesloten gemeenschap die hen meer dan eens buitensluit.
Drie wint!
30 May 2008
Maarten Schinkel heeft de selexyz Debuutprijs gewonnen. Het was een mooie spannende middag. Ik heb er van genoten. Lees zelf mijn favoriete citaat uit Drie.
De Pers van gisteren
28 May 2008

In de Pers van 27 mei stond een stuk over alle debutanten.
Zie hier: de Pers

Naderbij
26 May 2008

Donderdag is de uitreiking van de selexyz Debuutprijs. Die dag komt nu met rasse schreden... Mijn boek heeft zoveel meer aandacht gekregen door de nominatie alleen al dat het altijd goed is, wat de uitslag ook wordt.

Wederom veel gelezen
24 May 2008
Nieuwe boeken bij Bianca Leest. De andere genomineerden: Drie, Vrouwland en De tuinkamer en een prachtig reisverhaal over Japan, Het geluid van vallende sneeuw
24 mei nog drukker!
20 May 2008

van 11:30-12:00
Radio Rijnmond in het programma Chris Natuurlijk!
van 14:00-15:15
in selexyz Donner, met Marieke van der Pol
van 16:30-16:45
tijdens de opening van De Balustrade in Delfshaven
van 20:30-22:00
Nur Literatur in de Rotterdamse Schouwburg

24 mei wordt een drukke dag
12 May 2008

Zaterdag 24 mei fiets ik een rondje Rotterdam. Ik begin in selexyz Donner, om 14:00, in het kader van de 'Debuut-tour', dan naar boekhandel De Balustrade, in Delfshaven en 's avonds last-but-not-least, om 20:30, Nur Literatur 20 in de Rotterdamse Schouwburg.

Voorlezen bij 'De Balustrade'
02 May 2008

In Rotterdam Delfshaven komt een nieuwe zelfstandige boekhandel! Ze heten De Balustrade en ze zitten aan de Grote Visserijstrat 12b. Op 24 mei is de officiele opening. Ik ben uitgenodigd om ook een stukje voor te lezen. Dat doe ik met veel plezier.
De Balustrade

Op tournee door het land
01 May 2008

Morgen begint de 'debuut-tour'. Lilian Blom en ik bijten het spits af in Den Haag. Daarna ben ik nog in twee andere steden om voor te lezen en over mijn boek te vertellen.
Vrijdag 2 mei om 15:00 in selexyz Den Haag
Zondag 4 mei om 14:00 in selexyz Groningen
Zaterdag 24 mei om 14:00 in selexyz Rotterdam
voor de andere debutanten, steden en data: www.selexyz.nl

Gisteren in Nijmegen...
24 Apr 2008

was er een mooi publiek dat stil luisterde en goede vragen stelde! Er waren ook Ebele en Pom. Ebele schreef de roman Galerie onvolmaakt. Ik ruilde met hem een boek en daarna ook met Pom een dichtbundel. En zoals hij de avond verwoordt, daarvoor moet je dichter zijn:
Pomgedichten.nl

Lezing in Nijmegen
18 Apr 2008

Woensdag 23 april is er van 20:00-23:00 een literaire avond in Cafe Samson. Daar zal ik voorlezen uit mijn werk en er later over spreken. De avond is samen met Pom Wolff en Ebele Ybenga.
Cafe Samson
Houtstraat 4
Nijmegen

Nur literatur
10 Apr 2008
Op de jubileum editie van Nur literatur mag ik komen voorlezen!
Zaterdagavond 24 mei in de Rotterdamse schouwburg.
Nur Literatur
'De beloften' gemist?
07 Apr 2008

Het gratis boekje bij Selexyz winkels gemist? Geeft niets, hij is online door te bladeren... Blz 28
klik hier

De Groene Amsterdammer
27 Mar 2008
In de Groene Amsterdammer van deze week staat een recensie van mijn boek!

'De verhalen kunnen bijtend zijn. (...) Het leverde Boer een nominatie op voor de Selexyz-debuutprijs. En niet onterecht: Boer durft iets te ondernemen. Ze probeert verschillende vertelvormen uit, schrijft vanuit diverse perspectieven. Het beste verhaal is waarschijnlijk Schaal 1:22[sic. 1:12], dat wordt verteld vanuit de meisjespop. (...) Het verhaal is meer dan dat; terwijl de kunststoffamilie wordt afgeslacht speelt zich, tussen de regels door, ook een familiedrama af bij het martelende meisje zelf.'
Fasten your seat belt
25 Mar 2008

Voor de zomervakantie komt er een bundel korte verhalen uit, Fasten your seatbelt, met als thema: vliegen (in een vliegtuig) Daarvoor heb ik ook een verhaal geschreven. Alvast de eerste bladzijde:
Het panoramaterras
fastenyourseatbelt.nl

High tea in Numansdorp
22 Mar 2008

Op 13 april geef ik van 15:00-18:00 een workshop dichten in Numansdorp tijdens een heerlijke high tea. Iedereen is welkom, of u nu wel of geen ervaring heeft met het schrijven van gedichten. Kosten voor de middag zijn 17,50. Voor meer informatie en het telefoonnummer waar u zich op kunt geven: klik hier.

Niewe boeken bij Bianca leest...
21 Mar 2008
Helemaal up to date, de lijst met gelezen boeken. Uit alle boeken weer een klein stukje geciteerd om u te laten proeven van de goede dingen die er worden geschreven. Dit keer, Tirza, Exit Geest, Zwartzuur en Bruidsvlucht.
Boekenweeklezing
14 Mar 2008

Op donderdagmiddag 20 maart van 14:00-16:00 zijn Sanneke van Hassel en ik in de bibliotheek in Krimpen aan de Lek uitgenodigd om een lezing te geven over ons werk. We lezen werk voor en interviewen elkaar.
Adres: Constantijn Huygenstraat 3
Aankondiging op site van de bieb
Sanneke van Hassel

Beste Rotterdamse Boek
14 Mar 2008
Woensdagavond was de uitreiking van het Beste Rotterdamse Boek. Voor de tweede keer is de eer aan Judith Visser met Tinseltown. Gefeliciteerd!
Radio Rijnmond
10 Mar 2008
Woensdagmiddag tussen 16:30 en 17:00 live op Radio Rijnmond, een gesprek met de genomineerden voor het Beste Rotterdamse Boek 2007.
'De beloften' gratis!
09 Mar 2008

Van alle genomineerden voor de Selexyzprijs staat er een stuk in; en hij is vanaf vandaag bij Selexyz te krijgen.
Selexyz

Verse gedichten
07 Mar 2008

Bij poëzie een drietal nieuwe gedichten.

Novel award uitreiking
05 Mar 2008

Over precies een week is het zover, de uitreiking van de Novel award. Het programma is bekend en is te lezen op de site van arminius.
Arminius

De beloften
03 Mar 2008
Vanaf volgende week woensdag, de eerste dag van de boekenweek krijgt iedereen bij aankoop van een boek in de Selexyz-winkels een gratis boekje. (naast het boekenweekgeschenk natuurlijk) Het heet 'De beloften' en van alle genomineerde boeken voor de Selexyz debuutprijs staat er een stuk in.
Een tweede leven
12 Feb 2008

Troost en de geur van koffie is nu bijna 9 maanden uit en is aan een tweede leven begonnen. In de winkels van Selexyz liggen stapels. Zoveel heb ik er nog niet bij elkaar gezien! Heel chique samen met de andere genomineerden op een speciale tafel.

Nominatie Selexyz Debuutprijs 2008
02 Feb 2008

Mijn boek Troost en de geur van koffie is genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2008. Ik ben vereerd! 
De andere genomineerden zijn Bruidsvlucht van Marieke van der Pol, De tuinkamer van Lilian Blom, Drie van Maarten Schinkel en Vrouwland van Rachida Lamrabet.

Stemming
19 Jan 2008
Om je voorkeur voor het Beste Rotterdamse Boek uit te spreken, kun je naar de site van de bibliotheek van Rotterdam gaan.
Weinig nieuws
15 Jan 2008
Er gebeurt van alles achter de schermen maar zo aan de voorkant merkt men daar weinig van. Ik ben aan het werk aan een nieuw boek. Dat is goed, maar enigzins saai voor de berichtgeving. U moet het hiermee doen voorlopig, tot er weer echt nieuws is...
Gelukkig nieuwjaar
01 Jan 2008
Iedereen een heel fijn en goed jaar toegewenst.